Binance tilbyr 2.6 Millioner kroner for informasjon om utpresser

Binance, verdens største kryptobørs målt i volum, tilbyr en belønning på opptil 25 Bitcoin (ca 2.600.000 NOK) for informasjon som kan brukes til å identifisere utpresseren, som truer med å frigi kundedata.

Utpresseren krever 300 Bitcoin for å ikke offentliggjøre 10,000 bilder brukt til å verifisere kundene på Binance, sier det Maltesiske selskapet i en kunngjøring. Binance sier at de fortsatt undersøker om KYC (Know Your Customer) informasjonen faktisk er fra deres side, og om kravene kan settes i sammenheng med bilder stjålet fra andre ledende børser som ble publisert og lekket først i februar 2018.

Internasjonale krypto børser som Binance, som startet i Asia, har blitt veldig populære fordi de ikke er like strenge som de baser i USA og Japan. Binance informere om at de har brukt en underleverandør for verifisering av kunder (KYC) for å ta imot et økende antall nye brukere.

Uansett om det er legitimt eller ikke, kan den potensielle lekkasjen gjøre at brukere som er tidligere offer i datainnbrudd hos store selskaper som Facebook, Capital One, Yahoo og Netflix søker seg til andre børser som ikke krever noe personlig informasjon, eller veldig lite. Kryptobørser har lenge vært et mål for hackere, som er ute etter kryptovaluta og kundeinformasjon . Mer en 10 Milliarder er stjålet fra kryptobørser de siste 10 årene.

Bakkt Platformen går live for testing

Bakkt twitret mandag ettermiddag at «Testingen fortsetter som planlagt med deltakere fra hele verden»

Bitcoinfutures-plattformen Bakkt skal etter planen begynne å teste sine nye kontrakter mandag. Nesten ett år siden de avslørte sin ambisiøse visjon, venter fortsatt Intercontinental Exchange (ICE) på godkjenninger fra myndighetene for å få plattformen live. Til tross for at de har måttet utsette det nye markedet flere ganger, går New York Stock Exchange videre med planer om å potensielt tilby de første fysiske bitcoin-terminkontrakene i USA.

Bakkt kunngjorde i mai at de ville begynne å teste sine terminkontrakter i BitCoin i juli, og satt senere testdatoen til 22. juli. Det skal tilsynelatende teste ut to forskjellige typer kontrakter på Mandag, en daglig og en månedlig kontrakt. Bakkt sikter på å levere terminkontrakter som vil bli handlet gjennom ICE Futures U.S. Og klarert gjennom ICE Clear U.S., morselskapets avregningskontor.

Det er uklart hva som spesifikt vil være involvert i testprosessen. Bakkt svarte ikke på flere forespørsler om kommentar. Selskapet planlegger å tilby amerikanske tradere tilgang til terminkontrakter for bitcoin, som skiller seg fra de kontantoppgjorte terminkontrakter som Chicago exchange CME og Cboe tilbydde fra slutten av 2017. Med kontaktoppgjorte kontrakter mottar trade kontantekvivialent til kontraktens verdi når den utløper, mens de med en fysisk avgjort kontrakt mottar den faktiske underliggende varen – i dette tilfellet BitCoin. Bakkt håper å trekke institusjonelle penger og investorer til bitcoin-økosystemet med sitt regulerte produkt, noe som kan tiltrekke investorer som er usikker på det bredere markedet.

Forsinkelser

Bakkt kunngjorde opprinnelig en lanseringsdato i desember 2018, før den ble forsinket til januar 2019. Selskapet kunngjorde en annen, ubestemt forsinkelse senere, da de måtte fortsette samarbeidet med regulatorer for å sikre de nødvendige godkjenningene for å lansere.

Mens Bakkt opprinnelig ble sagt å ha bedt Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om å godkjenne det nye produktet, kunngjorde Bakkt i mai at de hadde søkt om å selvsertifisere kontraktene i stedet.

Under en egen-sertifiseringsprosess, verifiserer et selskap i hovedsak for CFTC at terminkontraktene oppfyller alle juridiske krav. CFTC kan gjennomgå denne sertifiseringen, men med mindre det er lovovertredelser kan det ikke hindre produktet i å komme videre.

Mens Bakkt har selvsertifisert sine kontrakter, kan den ikke lansere produktet før det sikrer et charter som trust gjennom New York Department of Financial Services. Det er uklart om Bakkt også har søkt om en av New Yorks signatur BitLicenses.

Bakkt er ikke alene om å prøve å lansere de første fysisk oppjorte terminkontraktene for bitcoin i USA: LedgerX og ErisX har begge nylig fått CFTC-godkjenninger for å tilby sitt eget slikt produkt. Ingen av selskapene har foreløpig kunngjort en fast tidslinje for når de kan lansere.

Separat ønsker Seed CX å lansere terminkontrakter, selv om den venter på godkjenning fra myndighetene.